Kimberly van Doorn

Project: Urban-Table-Experience / The Touch-Extending-Tool

Urban-Table-Experience Door een brutaal gebaar van de Urban-Table-Experience, waarbij gigantische tafels zich ontspinnen vanuit het restaurant in de kerkruïne, wordt de kerk verbonden met de omliggende stedelijke ruimtes. Zo ontstaan er ultieme belevingen van de stad. Doordat de tafels zowel straatmeubilair als restaurantmeubilair zijn, ontstaan er ontmoetingsplekken voor formeel en informeel publiek. Door de Urban-Table-Experience wordt de St. Dunstan Church weer onderdeel van Londen.

The Touch-Extending-Tool Zien stellen blinde mensen zich voor als ´voelen-op-afstand´. De Touch-Extending-Tool is een hulpstuk voor het menselijk lichaam waarbij de tastfunctie wordt verlengd. Wanneer het zicht wordt beperkt, kan dit hulpstuk de tastprikkels versterken. Zo kan een ruimte op afstand worden afgetast en zelfs zonder zicht leesbaar worden.

Thesis: Zien zonder zicht, het beleven van architectuur

Een architect ontwerpt ruimtes gebaseerd op een functie, waarbij later een beleving ontstaat. Maar wat als de beleving wordt afgestemd tijdens het ontwerpen? Deze scriptie onderzoekt hoe een architect kan inspelen op de zintuiglijke ervaring van zijn gebruikers. Omdat zicht het meest dominante zintuig is, wordt specifiek onderzocht welke consequenties het uitschakelen van het zicht heeft op de beleving van een ruimte.

Bachelor Interior Architecture & Furniture Design

Full Time

Part Time

Phone:

+31 6 34 39 60 82

Mail:

kacvandoorn@live.nl

Internship:

Archipel ontwerpers

Web: